Mondhygiëne​

Mondhygiëne is belangrijk. Soms vindt uw tandarts het nodig dat u de mondhygiënist bezoekt. Dit kan verschillende redenen hebben. De mondhygiënist is de preventie expert om uw gebit schoon te maken, u voorlichting te geven hoe u uw gebit zelf het beste thuis kunt verzorgen en om u voedingsadvies te geven. U kunt zonder verwijzing van uw eigen tandarts en zonder dat u patiënt bent bij onze praktijk bij onze mondhygiëniste terecht. Schrijf u in bij onze website via het contactformulier!

Tijdens uw bezoek aan de mondhygiëniste wordt er gekeken naar uw gebit en tandvlees. Het kan zijn dat u bent doorverwezen om de mondhygiëne te verbeteren om grotere problemen te voorkomen. Een bezoek bestaat dan veelal uit het reinigen van de tanden en kiezen en het ontvangen van instructie, zodat u uw gebit ook thuis zo goed mogelijk schoon kunt houden. Heeft u tandvleesproblemen waarbij het bot betrokken is? Dan zal onze mondhygiëniste veelal beginnen met het opmeten van de verdiepte ruimtes (pockets) tussen de tanden en kiezen. Daarna zal er reiniging van uw gebit plaats vinden, dit kan soms in meerdere zittingen plaatsvinden. U ontvangt uiteraard ook instructie om uw gebit zelf zo goed mogelijk schoon te houden.

Onze mondhygiëniste

Giuditta (Giudi) Bercovici heeft haar opleiding in Italië gevolgd en deze succesvol afgerond met een door de Nederlandse overheid erkend diploma. Ze heeft haar stage in Nederland doorlopen en is daarna in Amsterdam blijven werken bij verschillende parodontologen. Sinds 2009 werkt zij met veel plezier in onze praktijk in Monnickendam. Zij spreekt naast Nederlands ook Italiaans en Engels.

Maak een afspraak voor een controle

Beste lezer,

Wegens overgang naar een nieuw computer systeem is het momenteel niet mogelijk om via de webagenda een controle afspraak in te plannen. U kunt hiervoor bellen naar de praktijk tussen 8.30-13.00 of een e-mail sturen naar info@tandartsmonnickendam.nl

Met vriendelijke groet,

Team Tandheelkundig Centrum Monnickendam

Tandarts Monnickendam