Implantaat

Soms is een eigen tand of kies verloren gegaan. Dat kan verschillende oorzaken hebben zoals bijvoorbeeld trauma (ongeluk). Je kunt de tand of kies dan vervangen. Hiervoor zijn diverse opties beschikbaar. Eén van de opties is het plaatsen van een implantaat. Dit is een kunstwortel die de implantoloog of tandarts in de kaak plaatst. De implantoloog of tandarts plaatst enkele weken later, na inheling, een kroon, brug of prothese (kunstgebit) op het implantaat. Op die manier heeft u weer een vaste voorziening in uw mond. De meeste mensen ervaren een vaste voorziening als comfortabeler dan een uitneembare voorziening.

Tandheelkunde

Restauratief tandarts-implantoloog Jan Christiaan Oortwijn doet bij ons de implantologische en uitgebreid restauratieve behandelingen. Met ruime ervaring in de tandheelkunde bent u bij hem in goede handen. Mist u een tand of kies of ervaart u problemen met uw prothese dan kunt u, na verwijzing van uw eigen tandarts, bij hem terecht voor een consult. Heeft u geen eigen tandarts? Dan kunt u uiteraard ook bij ons patiënt worden. We zullen dan eerst een uitgebreid intake onderzoek doen, om uw klachten en wensen te bespreken en uw mondgezondheid in kaart te brengen. De tandarts bespreekt daarna de mogelijkheden en opties met u, waarna u ook een kostenbegroting zult ontvangen.

Indien een implantaat mogelijk is en u akkoord bent met de kostenbegroting, dan wordt er met u overlegd over de gang van zaken en krijgt u vervolgafspraken. Soms is er eerst voorbereidend werk nodig, zoals een botopbouw, omdat er te weinig bot aanwezig is. Mocht dit het geval zijn, dan wordt u hiervan op de hoogte gesteld door de implantoloog of tandarts.

Uiteraard is het belangrijk uw implantaat zo goed mogelijk schoon te houden, evenals de rest van uw mond. Op PlakVrij.com kunt een ruim assortiment producten vinden om uw mond plaquevrij te houden. Vraag of tandarts of mondhygiënist om advies.

Wilt u meer informatie over implantaten dan kunt u contact met ons opnemen door hier te klikken.

Maak een afspraak voor een controle