Contact

Openingstijden

Missie & Visie

Voorkomen is beter dan genezen! Om die reden proberen wij in de praktijk zoveel mogelijk aan preventie te doen. Een gezonde en pijnvrije mond bepaalt namelijk veelal het persoonlijke welzijn van een persoon. Voor mensen met angst en kinderen nemen wij ruim de tijd. We proberen iedereen zo goed mogelijk op weg te helpen naar een gezonde mond, en geven veel voorlichting hoe problemen in de mond te voorkomen zijn. Daarom zijn wij van mening dat het goed is om kinderen al vroeg mee te nemen naar de tandarts. Zo leren ze, samen met hun ouders, over het verzorgen van hun tanden. Goede voorlichting over poetsen en voeding is immers de basis van een gezond gebit.

Omdat wij gaatjes en tandvleesproblemen liever voorkomen dan dat we ze moeten behandelen, is het soms als kind of volwassen patiënt ook noodzakelijk, of misschien vindt u het zelf gewoon prettig, om wat extra ondersteuning en tips van onze preventie assistente of onze mondhygiëniste te krijgen. Voor kinderen worden deze kosten door de basisverzekering gedekt. De aanvullende tandartsverzekering dekt voor u als volwassene vaak ook de kosten. Vraag gerust naar de mogelijkheden!

Intake

Tijdens het eerste intake bezoek aan de tandarts nemen we samen met u uw gezondheid door. We vragen u bijvoorbeeld naar uw medicijn gebruik. Denk hierbij ook aan thuismedicatie, zoals vitaminepillen. Indien u een aandoening heeft, onder behandeling bent bij een arts/specialist en/of medicatie gebruikt is het voor ons handig om te weten om welke aandoening het gaat en welke medicatie u gebruikt. Bijvoorbeeld omdat sommige medicijnen een wisselwerking met onze verdoving kunnen hebben, bijwerkingen in de mond kunnen geven, of omdat ze invloed kunnen hebben op de behandeling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van bloedverdunners bij het trekken van een tand of kies. Om die reden is het ook belangrijk dat u eventuele wijzigingen in uw gezondheid en/of medicijn gebruik aan ons doorgeeft.

Verder nemen we tijdens het eerste intake bezoek uw eventuele hulpvraag en wensen door. We bespreken, na het mondonderzoek wat de toestand van uw mond is en welke opties er zijn om aan uw hulpvraag/wensen te kunnen voldoen. Soms maakt de tandarts ook foto’s. Dit kan zijn om te kijken of er tussen de tanden en kiezen geen gaatjes aanwezig zijn. De tandarts bespreekt deze bevindingen, indien mogelijk, ook direct met u. Meestal lukt het om tijdens uw bezoek de behandelmogelijkheden en de bijbehorende kosten met u te bespreken.

Soms zijn er echter meerdere dingen in uw mond aan de hand en zal er een uitgebreider plan gemaakt dienen te worden om aan uw hulpvraag/wensen te voldoen. Vaak is het dan ook noodzakelijk dat er afdrukken gemaakt worden. In zo’n geval is het niet altijd mogelijk om direct alle opties te bespreken. Dit doen we dan meestal tijdens een nieuwe afspraak. De tandarts bespreekt de kosten met u besproken en bij behandelplannen boven de 250 euro maakt de tandarts een kostenbegroting voor u. Mochten de kosten een belemmering vormen dan is het vaak mogelijk het opgestelde behandelplan in delen uit te voeren, of een betalingsregeling te treffen.

Team

In onze praktijk zijn twee tandartsen, een mondhygiëniste en een preventieassistente werkzaam. Zij vormen, samen met de tandartsassistente, het tandheelkundig team. Naast preventie, algemene tandheelkunde en esthetische behandelingen door middel van kronen, bruggen en facings richt tandarts Rick zich speciaal op gnathologie (kaakgewrichtsklachten) en implantologie en richt tandarts Charlotte zich speciaal op kinderen, onzichtbare beugels, angstpatiënten, ouderen en wortelkanaalbehandelingen.

U kunt dus voor een breed scala aan behandelingen in onze praktijk terecht.

Maak een afspraak voor een controle